Stuur e-mail mail_outline Info/Contact 

Info/Contact

NATUURFOTOGRAFENGILDE (NFG)

Het NFG is de oudste landelijke vereniging op het gebied van de natuurfotografie in Nederland. Het NFG is in 1977 opgericht met als doel natuurfotografie te bevorderen die in overeenstemming is met de algemeen aanvaarde normen van natuurbescherming. Deze doelstelling is uitgewerkt in een aantal richtlijnen die elk lid van het NFG moet onderschrijven.
Het Gilde wil hiermee de toonaangevende vereniging in Nederland zijn op het gebied van de natuurfotografie waarbij de naam impliceert dat het NFG ook staat voor kwaliteit.

Het NFG verwacht van haar leden betrokkenheid bij de natuur en een (natuur)fotografische kwaliteit die gebaseerd is op kennis van de natuur, esthetiek en techniek alsmede een eigen visie. Daarnaast is actieve betrokkenheid bij de vereniging vanzelfsprekend. Een aantal leden van het NFG is beroepsmatig als natuurfotograaf werkzaam. Voor de meeste leden geldt dit niet. Gezamenlijk staan zij borg voor een breed spectrum van kwalitatief hoogwaardige natuurfotografie.

Het NFG komt maandelijks bijeen in de Schaapskooi in Schoonrewoerd. Op deze ledenavonden wordt eigen werk vertoond en ervaringen uitgewisseld. Ook komen (soms technische) thema's aan de orde of zijn er presentaties, meest door eigen leden. Daarnaast zijn er de doorgaans druk bezochte jaarlijkse algemene ledenvergadering en zogeheten buitendagen naar fotografisch interessante gebieden. Viermaal per jaar verschijnt, als pdf-bestand, in kleurdruk het verenigingsblad  "NFG-berichten".

Lokatie
De Schaapskooi
Over Boeicop 15
4145 NN Schoonrewoerd
0345-641 201
Zaal open: 19.00 uur. Aanvang programma: 19.30 uur.


Immediate AccessImmediate Affinity
Keep your crypto holdings secure and accessible with Ledger Live Desktop, so that you can always manage coins and access them.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston